τοποθεσία

ΧΡΟΝΙΑ

Πρόκειται για μία πανέμορφη περιοχή που τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές ή για παρέες φίλων που θέλουν να χαλαρώσουν και να εξερευνήσουν μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας.Ένα παραθαλάσσιο , μικρό και ήσυχο χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στη Λίμνη και τις Ροβίες.

Απέχει μόνο 5χλμ.απο τον κάθε οικισμό και αυτό το κάνει ξεχωριστό γιατί μπορεί να προσφέρει την ηρεμία που αποζητά κανείς στις διακοπές του χωρίς να αισθάνεται αποκομμένος καθώς μόνο σε 10’ μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο.Σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην περιοχή καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν μικρό οικισμό Ρωμαίων, ο οποίος έχει παρουσία στον χάρτη από το 1925.Η περιοχή μοιράστηκε με κλήρο σε πρόσφυγες και άρχισε να δημιουργείται ο οικισμός με την φροντίδα του Κράτους.

ΛΙΜΝΗ

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, αποτελεί σήμερα την πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Οι πρώτοι κάτοικοι της Λίμνης φαίνεται ότι δίνουν ζωή στη περιοχή από τους παλαιολιθικούς χρόνους σύμφωνα με κάποια ερείπια που έχουν βρεθεί στην περιοχή.Οι στενοί δρόμοι, τα παραδοσιακά καφέ και μεζεδοπωλεία που σερβίρουν τα καλούδια τους επάνω στο κύμα καθώς και η μυρωδιά της θάλασσας κάνουν τη Λίμνη μια τουριστική πόλη με έντονο το νησιώτικο στοιχείο. Μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς είναι ο Ναός του Αγίου Χριστοδούλου που είναι μέσα σε σπηλιά, η Μονή Γαλατάκι καθώς και το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί στην πόλη.

ΡΟΒΙΕΣ
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Ελυμνίων. Το χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα ελαιώνα ανάμεσα σε δύο βουνά, το Τελέθριο και τον Καβαλάρη. Στα πεντακάθαρα νερά της ατελείωτης παραλίας του χωριού μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.